Pages

Wednesday, June 23, 2010

Seiko Pilot Calculator 6138-7000 (Preview Aje Ye..)

Tadi aku gi la lepak ngan Uncle Ong, sambil minum-minum kat kedai kopi.. cewah..
Mata aku berpinau-pinau bila mana kat tangan dia ada benda ni..
Seiko Chronograph Pilot Calculator 6138-7000!!!
Entah kat mana la dia dapat besi ni pun aku tak tau.. Tangan aku gatal-gatal nak pegang jam ni..
Meh letak kejap kat tangan.. Pergh!! Memang dicipta untuk tangna kurus orang Asia..
Jepun pernah menjajah Asia dengan slogan Asia for Asian.. Pergh!! Sesuai sangat!! Sangat selesa kat tangan!! Macam tau-tau ja Uncle ni aku minat jam-jam Seiko..
Body lawa giler!! Dah polish macam baru.. Tak nampak proses penuaan pun..
Dengan cermin cembung lagi..
Aku tengok kat internet ingat jam ni besor, rupa-rupanya memang besar pun, ttapi sesuai betul kat tangan orang asia macam aku ni..
Kebetulan aku pakai Seiko Orange Night Monster, tengok bandingkan kat tangan.
Uncle Ong pulak tanya aku, kat mane aku dapat jam orange nite monster..
Aku jawab, nak tukar ke? Sekarang pun aku nak.. wakaka!! Tapi macam biasa Uncle Ong akan cakap, haiya!! Mana mau cari lagi ini barang!! Hadoi!!
Aku tetap tak pueh ati.. amik lagi gambar banyak-banyak..

Macam ni pulak..
Pakai dua kat tangan macam ni..

Macam ni pulak.. Posing jangan tak posing..

Bracelet pun nampak baru..

11 comments:

  1. ko nak cakap je la kalao nak...aku boleh tolong cari & beli...hehehe...

    ReplyDelete
  2. Bole gak... tp skrg takda duit dah... kena kumpul dulu... asyik lari ke jam lain je... payah nak terkumpul duit. Hehe...

    ReplyDelete
  3. Kalau beli mmg aku tak pakai tgn, tapi buat rantai leher buat perhiasan...haha

    ReplyDelete
  4. Aku dpt pegang & pakai kejap pun dah rasa bertuah... huhu!! Best jam ni.. tapi rega dia yang tak best.. mahai giler!! Kalah jam swiss.. perghh!!!

    ReplyDelete
  5. Rupa dia mcm Helmet 6138 + bezel... ni yg terasa nak amik Helmet tu lak... jam tu pun bapak rare gak... Tgk eBay tak wujud... Lembu banyak lagi kat eBay... Ish, ish.... wa sulah kelacunan lo.....

    ReplyDelete
  6. Aku pun karacunan.. jgn sampai meracunkan duit aku.. nak raya dah ni.. waaa... huhu!!

    ReplyDelete
  7. Lawanya ja tu..... hahaha....

    ReplyDelete
  8. Lawa beb.. harga pun sungguh lawa.. huhu!!! RM2K ++ beb!! huhuhu!

    ReplyDelete